Menu
Gildia Pióra na Patronite

JESTEM TAKA...

JESTEM TAKA...
Nie nazywaj mnie boginią utkaną z gwiezdnego pyłu,
jestem z krwi i kości.
Nie wielbij mnie,
nie ma nic we mnie świętego.
Moje pragnienie jest proste,
kochaj ,szanuj.
Nie czyń ze mnie istoty nie z tej ziemi,
chodzę twardo i żyję jak inni.
Nie jestem aniołem,
tak jak ty demonem,
mamy pragnienia,
pod którymi zginamy się w pół,
czy to jest złe?
Więc proszę ,
nie traktuj mnie jak boginię.
E.G

3230 wyświetleń
33 teksty
1 obserwujący
  • fyrfle

    9 October 2015, 23:24

    Początek jej, a reszta Twoja.

  • Irracja

    9 October 2015, 15:24

    ... choć się należy nimb boskości, to też pragnie ludzkiej zwyczajności...

    ;-)