Menu
Gildia Pióra na Patronite

H2O

Jest we mnie paleta barw
Większa od tęczy
Od bieli aż po czerń
Zamknięta w jednej kropli

Gdy brak promieni słońca
Które załamuje w sobie
Jestem przezroczysty
Ludzie mnie nie widzą

Czasem zlewam się
Wszystkie kolory
W jeden punkt
Widać tylko czerń

//część dla chemików//

Czasem padam w kwas
Zaczynam wrzeć
Wyskakuję z naczynia

Czasem mocny kwas
wpada w moją toń
I spokojnie się rozpływa

103 380 wyświetleń
1203 teksty
141 obserwujących
  • RozaR

    17 December 2015, 20:42

    Masz nastroje jak kobita - niebita .

  • szpiek

    17 December 2015, 13:29

    Dziękuję serdecznie ;-)

  • giulietka

    17 December 2015, 12:34

    zgadzam się z podmiotem lirycznym
    "jest w Tobie paleta barw", na którą ja spoglądam z radością
    pozdrawiam serdecznie;)