Menu
Gildia Pióra na Patronite

lampa

jestem lampą
oświetlam mrok istnienia
ciepłych promieni
złocistym woalem

jam snów wspomożeniem
nicości mordercą
w mrocznych godzinach
czasu bojaźni
słów szeptanych
dusz zabłąkanych

ja nieba sięgam
niebieskiej krainy granicy
energie czerpiąc
z nienawiści i miłości zrodzonych
piorunów groźnych

jestem lampą
drogi oświetlam ziemskie
lecz zapatrzeni
w ja własnego jestestwa
gubiąc sens jasności
w mroku zanurzeni

mnie nie widzicie
póki oczy macie otwarte

159 239 wyświetleń
1079 tekstów
54 obserwujących
  • 28 February 2013, 22:19

    Ładne.

    Madź, wyszedł Ci... dżin z tonicem. :P
    Rozgrzewające. :)

    Pozdrawiam. :)

  • giulietka

    28 February 2013, 21:29

    gdy wszędzie zima przeklęta
    i wokół mrok nieprzebrany
    cudownej lampy przedziwną moc
    pozna tylko ten
    kto potrafi ją ogrzać
    pocierając ciepłymi rękami