Menu
Gildia Pióra na Patronite

Jesiennie

Jestem jeszcze

Liściem czerwonym
co wiatru pragnie

i deszczem ciepłym
na wargach

Jeszcze Słońce prześwietla
mi serce

W srebnoszarych oczach

oglądam jeszcze drzewa
nagie

Tak jesiennie
w złotawej kąpieli

Jestem jeszcze na wpół
w listopadzie

a tu grudzień w buciorach
wybiela
nowe Słońca i nowe oczy

Pędzi styczniowym zamieciom

tylko Ty taki mój jesienny
Budzisz mi się w źrenicach

Niezmiennie

~ dedykowane

18 026 wyświetleń
262 teksty
63 obserwujących
  • 30 December 2012, 09:46

    ~ A. - Słodki listopada, ale ja słodyczą wciąż żyję ... Niezmiennie. ;)

    ~ N. - jak zawsze miło Cię widzieć pode mnę ;)

    ~ A. - ładnie dokończenie ;) Chyba go zabrakło .... masz rację - to wyjątkowa dedykacja, z wierszem nie do końca się mogę zgodzić ;))

    ~Ł. - Niestety. Czas płynie nadzwyczaj szybko. Grunt to jednak w tej prędkości zdobywać wspomnienia - najpiękniejsze ;))

    ~ E. - lubię to zdrobnienie. Bardzo ;)

    Dziękuję Wszystkim tym, którzy przeczytali i tym, którzy pofatygowali się z komentarzem.

    Dziękuję i pozdrawiam cieplutko ;)

  • Pechowa_

    30 December 2012, 09:02

    Piękny wiersz Uluś... ;)

  • skrobek

    30 December 2012, 01:42

    Tak czas nieubłaganie płynie.
    Chwytajmy ważne momenty...
    Tworzymy nowe , lepsze :)

  • misiek45

    30 December 2012, 00:20

    Chciałoby się dodac jesteś i bądź chocby jesiennie,wyjątkowa dedykacja i wyjątkowy wiersz-pozdrawiam serdecznie:)

  • 30 December 2012, 00:05

    Prześliczny wiersz, jak zawsze zresztą(:

    Pozdrawiam miluśko i życzę słodkich snów(:

  • 29 December 2012, 17:10

    Cudowny, słodki listopad...

    Niezwykle ciepły wiersz. Bardzo mi się spodobał.
    Zacytowałabym najlepszy fragment, ale... tak trudno się zdecydować ;)