Menu
Gildia Pióra na Patronite

cień

jestem ...
ileż w tym słowie mnie ?
a może ...
to złudzenie
czyjś sen sprzed lat ?

jestem ...
dotykiem nocy otulony
zegara tykanie
budzi wspomnienia
moje ?

jestem ...
kiedyś piosenkę słyszałem
wciąż brzmi mi w uszach
o miłości
że tylko jedna jest wieczna
czy się zdarzyła ?

znikam ...
jak cień gdy latarnia gaśnie
we mgle świtu
bez ciebie
czy to jeszcze ja ?

159 502 wyświetlenia
1079 tekstów
54 obserwujących
  • krysta

    10 April 2013, 21:58

    Bardzo ładny wiersz :)Pozdrawiam