Menu
Gildia Pióra na Patronite

Maria

Jestem : dziecinna i nieznośna
W swej miłości roztropna.

Jestem : egoistyczna i rozchwiana
Gdy, kocham to cała.

Jestem : płaczliwa i histeryczna
Niezastąpiona ma choroba.

Jestem : blada i cienka
Nigdy nie bedę piękna.

Jestem : zakochana,ślepo i bezboleśnie
W swej prostocie namiętnie.

Byłam : zakochana i czyjaś
Byłam ,szczęśliwa
Byłam, Twoja !

dziś

Jestem : realistyczna i znośna
Niekochana i złudnym uczuciem karmiona.

Jestem : chwastem ,odkrywszy to niedawno
Podlewam się kłamstwem.

Postawiona,obok Twojej róży
Usycham za dnia

6158 wyświetleń
55 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!