Menu
Gildia Pióra na Patronite

Spokój

Jestem czystsza
samoistnie staję się
Częścią wielkiego ładu
skrawkiem nieoszlifowanej
Formy
Dalekiej od uszczuplonych bezlitosnych ram
Przez co pięknej
I dobrej zarazem

Chce dotykać świata
I słyszeć drgania wnętrz wrzechrzeczy i nieskonczonego człowieka
Fotografować dobro i prawdę
By grały mi one pierwsze skrzypce

Spoglądam w tył z usmiechem
Jak obce są mi strome pagorki nicości
Rozkoszuję się morską bryza
Zanurzam twarz w gorskim potoku
zatracam sie w zapachu deszczu i lasu

Łaknę prawdy i otwartych dróg

Oddycham.

1126 wyświetleń
21 tekstów
6 obserwujących
  • fyrfle

    19 September 2015, 12:14

    Czytam i ODDYCHAM.

  • silvershadow

    23 August 2015, 13:42

    Pięknie. Aż zabrakło mi słów.
    Pozdrawiam serdecznie.

  • Pseudo nimfa

    23 August 2015, 12:27

    Laska, popraw "czystrza"
    fajne masz te swoje wrażenia i ładunki wierszowe