Menu
Gildia Pióra na Patronite

cZŁOwiek

Jestem człowiekiem, który wciąż czegoś szuka.
Chce by Moje życie było jak wyższa sztuka.
Pełna dobra, by nie skończyć u belzebuba.
Bo przecież żyje się raz, to nie żadna próba.

Jestem człowiekiem, który wierzy w innych ludzi.
Czekam aż człowieczeństwo się w nich obudzi.
W duchu liczę, że pojmą iż życie jest darem.
Że skończą się używki i skończy się harem.

Jestem człowiekiem, który jest pełen nadziei.
Widzę kolory, których ludzie dawno nie widzieli.
Bo żyją w pogoni, od niedzieli do niedzieli.
Wyścig szczurów i pieniądz, który tylko dzieli.

Jestem człowiekiem i brak mi człowieka.
Bo jak wyrażę uczucia to każdy ucieka.
Posiadanie serca stało się słabością.
Strach nawet myśleć, co stało się z miłością.

~ Natalia K. (Innastronaduszy)

26 525 wyświetleń
322 teksty
3 obserwujących
  • rastanatusia

    4 May 2018, 13:16

    @MoonG dziękuję !

  • rastanatusia

    4 May 2018, 13:15

    @yestem niestety tak jest. Uczucia są słabością, ten kto je okazuje jest dziwny, albo później może paść ofiarą, gdy ktoś to wykorzysta. Świat schodzi na psy, ale nadal wierze..
    Miłego dnia ! Dziękuję za miłą opinię :)

  • 3 May 2018, 20:17

    Natalia, ludzie boją się uczuć... większość bohaterów internetowych, to tchórze życiowi...
    Popieram Twój zapał i wytrwałość.
    Miłego wieczoru. :))

  • Moon G

    1 May 2018, 19:48

    Dobre.