Menu
Gildia Pióra na Patronite

WANDA BZYKOTA

Jes tako baba w Wilgotnych Błotach
Co sie nazywo Wanda Bzykota
O prowenincji tego nazwiska
Różnie godajum wścipskie ludziska
A Wy co ło tym, kura myślita?
Czymu nazywo sie tak kobita?
Chłopiska ponoć we to wnikajum -
Jak widzum Wande to jum...pytajum.
A jo ciekawy nie jestym wcale
Postawta wino...to sie nawale.

51 299 wyświetleń
588 tekstów
70 obserwujących
  • Sierjoża

    1 October 2017, 18:17

    A w płynie, może być?

  • 7 March 2016, 19:03

    Przed operacją, wedle ksiąg parafialnych było - Henryk Bzykota, a że też kiedyś nie chciał jednego Niemca... ;)
    Pozdrawiam. :)

  • fyrfle

    7 March 2016, 18:48

    Powoli wracasz do formy.