Menu
Gildia Pióra na Patronite

Schodami

Jeśli tęsknię to tylko dlatego, że Cię nie ma.
Jeśli Cię nie ma, znaczy że byłeś.
Byłeś a ja się śmiałam.
Śmiejąc się płakałam z radości.
I radość ma smak goryczy.
Gorycz jak chwila pożegnania.
I pożegnanie jak chwila wyboru.
Wybór na "tak" lub na "nie".
"Nie" wiem czy to możliwe
aby właśnie "tak" było.
Było jak w wieczór we dwoje
przy lampce wina.
A wino o smaku miłości.
I miłość jak spojrzenie Tych dwoje.
Spojrzenie jak Twoje
w momencie mego uśpienia.
Gdy sen jak jawa,
że Cię tu nie ma.
Nie ma,
bo właśnie wyszedłeś
budząc mnie z rana
mówiąc: kochanie to tylko sen, nie jawa.
A ja w Tobie tak zakochana
czekałam i łzy wylewałam,
bo Cię nie było.
Nie było na resztę życia w samotności,
w chwilach złości i zazdrości.
Zazdrości co nie ma faktu istnienia,
bo wszystko w miłości zmienia.
Zmienia na te uczucia niemiłe,
na te złe chwile,
gdy tęsknię bo Ciebie mi tu brakuje.

78 919 wyświetleń
936 tekstów
120 obserwujących
  • Bogdan Z

    10 January 2011, 14:39

    oj pisz dalej :) tak lekko i miło się czyta :)