Menu
Gildia Pióra na Patronite

Dla k(l)asy.

Jesień, liście już opadły.
Jesień, wspomnienia zbladły.
Widzę tylko pustkę, chandrę.
Powtarzam sobie w myślach mantrę.

Słowa opisują mój stan idealnie,
ale udaję, że jest inaczej, kameralnie.
Suknia balowa, obcasy.
Postawa prosta, dla klasy.

Uwierzę w każdę z kłamstw tych ludzi,
pracuję dla nich, ich oddech mnie budzi.
Mówią o nich arystokraci,
o mnie, ta co się szmaci.

Żyję bogato, wśród ludzi, lecz czegoś brakuje
szacunku, dobra i współczucia, to sobie sama dopisuje.

777 wyświetleń
10 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!