Menu
Gildia Pióra na Patronite

Czyżby jesień?

Jedzie autobus
A wraz z nim tłum
Lecz na schodach
Leżą dwa kasztany
Jeden duży drugi mały
Brązowe, a brzuszek biały
Jak to mają w zwyczaju kasztany
Skąd się tam wzięły i po cóż?
Nie wiem, kończy się moja podróż
A kasztany?
Turlają się od ściany do ściany

https://www.youtube.com/watch?v=8WFFLhuclRg

66 739 wyświetleń
1128 tekstów
102 obserwujących
  • M44G

    21 September 2016, 15:17

    onejka Dzięki miłego popołudnia.

  • onejka

    21 September 2016, 10:14

    jesiennie, ale jeszcze czuć ciepłe promienie słońca w kasztanowych kubraczkach
    ;)

  • M44G

    21 September 2016, 07:11

    Witam Was Serdecznie. Życzę miłego dnia.

  • krysta

    20 September 2016, 22:53

    ...o tak, już nadchodzi jesień.
    Podoba się wiersz...pozdrawiam.