Menu
Gildia Pióra na Patronite

"Ja z XXI wieku"

Ja z XXI wieku,
podbijająca sceny,
odważna i uczynna,
wstydzę się przyznać do niektórych błędów,
jednak nie boję się wyrazić uczuć.
Kiedy cierpie,
wylewam myśli na papier,
słucham muzyki i pije herbate.
Kiedy przychodzi miłość,
łapię ją w siatkę,
jednak po czasie znika jak wiatr.
Silna, wytrwala,
a jednocześnie wrażliwa i czasem zapłakana, przybieram co dzień inne maski, by inni myśleli, że u mnie jest jak w baśni.
Lecz to dopiero późną nocą,
jestem najprawdziwszą osobą.
Gdy maska się rozpada.

25 wyświetleń
1 tekst
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!