Menu
Gildia Pióra na Patronite

O Ani

Ja nie wiem
Czy naszemu szczęściu
Dać na imię Eden
Kochamy się tak bardzo
A nie wiem
Czy takie prawo mam
Pisząc
Że jesteśmy Niebem
Drugiego przykazania
Nie łamię praw

Ja nie wiem
Czy się ośmielę
Welonem białych płatków
Jesiennych astrów
Ukoronować Cię
Ucałować tak cudnie
Twoją kochana skroń
Za codzienności
Dobroć Twą
Bo czy to nie głupie
Czy to nie wstyd
Tak niedzisiejszym być

Ja nie wiem
Czy gdy głośno powiem
To zrozumieją mnie
Że jesteś też im
Dobrym chlebem
Słońcem co noc
Przemienia w ciepły jasny dzień
Sercem co wino
Tłoczy w życia treść

Kocham Cię
Kochasz mnie
Kochasz ich
Przy Tobie i ja
Kochać ludzi uczę się

Mirosław 1-3 września 2018r. Plac Lacha

297 594 wyświetlenia
4773 teksty
34 obserwujących
  • 4 September 2018, 21:28

    Dobrej nocy. :)

  • fyrfle

    4 September 2018, 19:56

    Piękny aforyzm w komentarzu napisałeś.

  • 3 September 2018, 20:30

    Blisko jesieni miłość pięknie owocuje. :)

  • fyrfle

    3 September 2018, 18:44

    Dziękuję za opinię i serdecznie pozdrawiam.

  • jesienna mgła

    3 September 2018, 18:17

    Każdy ma prawo kochać i czuć się kochanym. Pozdrawiam.