Menu
Gildia Pióra na Patronite

Jak znaleźć miłość w świecie pełnym nienawiści
Jak odnaleźć siebie w tym Chaosie życia
Spójrz na świat kolejny Polak- Emigracja
Tak nie zapewni sobie lepszego życia

Każdej godziny każdego miesiąca
kolejny obóz koncentracyjny stawiamy sobie
Zabijamy się w nich nawzajem
Twój najbliższy przyjaciel staje się wrogiem.

A gdyby tak zatrzymać zegary
I do swej młodości powrócić korzeni.
Do tego miejsca gdzie pokój i radość
i tam próbować to wszystko zmienić

Nie szukaj bracie winy wśród ludzi,
gdyż ona także leży i w tobie.
Zacznij już dzisiaj, czasu tak mało,
abyś na marne nie skończył w grobie.

3808 wyświetleń
61 tekstów
1 obserwujący
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!