Menu
Gildia Pióra na Patronite

Zwątpienie

Jakże zdobyć się na zaufanie
Rozdarta pomiędzy ja i nie ja
Zagubiona wśród tego co było
A tego, co już się nie wydarzy

Szukam prawdy pomiędzy pytaniami
Na które nikt nie zna odpowiedzi
Wzrokiem nie mogę sięgnąć dalej
Niż poza horyzont wyobrażeń

Nie znajduję odpowiedzi w sobie
Poszukuję jej nieustannie w innych
Czekam na czas nieuchronny
W którym pytania nie będą potrzebne

48 321 wyświetleń
413 tekstów
105 obserwujących
  • Naja

    25 April 2014, 21:37

    Dziękuję bardzo, że zatrzymaliście się u mnie, za słowa i wyróżnienie...

    Pozdrawiam serdecznie na dobry i uśmiechnięty weekend :-)))

  • Xavier.

    23 April 2014, 18:32

    Najtrudniej dać odpowiedź samemu sobie Elu...wiersz wielce wymowny;)

  • Czinka

    23 April 2014, 16:58

    Na zaufanie trzeba sobie zapracować
    z upodobaniem czytałam

    pozdrawiam serdecznie Elu:)

  • RozaR

    22 April 2014, 22:03

    Trochę fatalistyczny - smutny wieczór zapewne.

  • Janya

    22 April 2014, 20:38

    Ciekawy wiersz..zatrzymuje
    bardzo dobry ..pozdrawiam Elu;)

  • 22 April 2014, 20:12

    na zaufanie nie można się zdobyć moim zdaniem zaufanie można u kogoś lub u ciebie ktoś może tylko wypracować. Prawdy wśród pytań się nie znajdzie a wśród odpowiedzi lub w swym własnym sumieniu. Tak moim zdaniem. Pozdrawiam pisz dalej wiersze bo za mało ich tutaj :)