Menu
Gildia Pióra na Patronite

Sratek.

Jak zatopiony statek,
Leżę na dnie oceanu,
Żebrząc niemal o wyłowienie.

Zdobią mnie jeszcze piękne balustrady,
Silne deski trzymają,
Maszt, dawno nie używany,
Wciąż żywo sterczy.

Lecz płynie woda,
Jak ryby wokół, jak sromotny czas,
Płacząc w głębi, że już nie ma...

Czego?

Banalnie.

Mnie.

8799 wyświetleń
90 tekstów
1 obserwujący
  • piórem2

    17 November 2017, 22:03

    Maszt nie używany, hmm
    do mojej zatoki tez nikt nie wpływa, jestem jak Atlantyda
    /poezja z górnej półki/