Menu
Gildia Pióra na Patronite

koniec dyrdymałów

jak za starych
pisać i nie moczyć atramentu
oczu
twoich i tego gdy się zamyka

wtedy nie trzeba było kończyć
zaczynało się zbyt wcześnie
by mówić o początkach

krótko
bez tematu i tylko treść
miała w sobie jakieś słowa

staranność
zlepieniowatość i to co się rozchodzi
rozłazi jak cień gdy przestajesz się schylać

wyniosłość
dźwignąć jak trumnę

rzucić wodę w rybę
i patrzeć czy utkwi w tym ość
miłość

albo czy będzie kochać
jak popadnie
jej, albo temu co w niej wyciąga ręce
do przytulności

lecz sucho w gardle nigdy
nie nauczyło
mówić prawdy

prosisz o wodę
przychodząc bez naczynia
prosisz choć nie umiesz
dziękuje nie ma za co

przepraszam nie ma do kogo
ust otworzyć
wystawić język i powiedzieć
aaa

a potem wystaw patyk
pani doktor lubi w nas lizaki

14 211 wyświetleń
276 tekstów
32 obserwujących
  • .Rodia

    30 August 2014, 18:19

    uff
    to dobrze