Menu
Gildia Pióra na Patronite

Bezsenność

Jak zasnąć, gdy się serce tłucze
a tęsknoty duszę ranią
Nidy serca nie nauczę
że nie będziesz jego panią
To dzięki Tobie
pierwszy wiersz napisałem
Nie mogąc uwierzyć sobie
o romantyzm siebie nie podejrzewałem
I zostałaś tylko największym wspomnieniem
a wypełniałaś mój dzień i noc
znikłaś jak sen wraz z przebudzeniem
nadając samotności złą moc
Wciąż myśląc czy będę z tobą czy bez
z wspomnieniami po Tobie
zostało tylko te parę zdań i łez

103 387 wyświetleń
1203 teksty
141 obserwujących
  • kati75

    5 June 2020, 17:54

    Fajna ta bezsenność twoja , dużo jest w niej podobieństw 🙂

  • 20 July 2011, 11:43

    Noc rodzi tęsknotę,
    zwłaszcza bezsenna...
    Rodzi też słowa złote,
    burzy spokój myśli,
    I tylko twarz jakoś tak
    pozostaje kamienna...

    od szpiek
  • marka

    5 January 2011, 22:31

    Pięknie też zakończony...
    Taki aksamit a w nawiasie, to matką poezji jest miłość, niekiedy ta porzucona z kawałkiem kiełbasy zwyczajnej w garści....
    pozdrawiam