Menu
Gildia Pióra na Patronite

Winny Kielich.

Jak w kielichu starym wino
tak i ja w naczyniu pływam
odbijam się
od ścian rzeczywistości
by wracać w głąb fal
własnego świata

Wywróć kielich
strzaskaj
o dno snu
a wino
już dawno zwietrzałe
rozpływać się będzie
między granicami
nowych, cierpkich światów

Po co pić.

81 587 wyświetleń
826 tekstów
102 obserwujących
  • Naja

    2 June 2014, 19:11

    Pić, bo za każdym razem smak inny, a może i świat okaże się mniej cierpki...
    Warto.

  • MyArczi

    30 May 2014, 02:11

    Napiłbym się, ale lustro ma mnie już dosyć.