Menu
Gildia Pióra na Patronite

~~Igraszka czy kochanie~~

Jak to robisz że myśli zaprzątasz
A słowami w sercu robisz zamęt
Zawsze jesteś jak słońca promyk
Który blaskiem rozświetla firmament

Zbyt dalecy lecz bliscy myślami
Gdzie uczucia z rozsądkiem wojują
Niby nic lecz tak wiele to znaczy
Bo dwa serca do siebie coś czują

Choć nas czasem uczucia poniosą
Zbyt swawolne to nasze pisanie
Lecz emocje są zawsze gorące
Wywołują jak nic pożądanie

Fascynacją do siebie skuszeni
Choć fantazja ma swoje granice
Mimowolnie pragniemy wciąż bardziej
By wzajemnie znać snów tajemnice

Kiedy myślę o Tobie na jawie
Ciągle sobie zadaję pytanie
Czy to Twoja zmysłowa igraszka
Czy być może to szczere kochanie..

109 500 wyświetleń
648 tekstów
56 obserwujących
  • AsiKa

    21 October 2013, 00:16

    Aguniu ...piszesz sercem, a czasem mam takie wrażenie że zaglądasz wręcz do mojej duszy...
    piszesz tak pięknie...z sentymentem...sama nie wiem jak to nazwać.
    :)

  • misiek45

    11 October 2013, 22:25

    Dziękuję Wam serdecznie :))miło Was gościc -dobrej nocki życzę :))

  • Albert Jarus

    11 October 2013, 19:46

    ach nie bede pisać :)
    piękne po prostu

  • Gaia

    11 October 2013, 18:40

    Tak mi się nasz Adaś skojarzył do tych wersów, że aż go Tobie zadedykuję Agnieszko :)
    http://www.youtube.com/watch?v=CJhjgcP-DCw

    Video CJhjgcP-DCw
  • krysta

    11 October 2013, 13:48

    Pewnie 2 w 1 - 'Miłość'... pięknie napisany wiersz ...pozdrawiam Agnieszko :)