Menu
Gildia Pióra na Patronite

niedokończone

jak skowronek w klatce
przesłonięty kratą świat
widzę jeszcze
i z każdej strony
zimny wiatr
co czyni dreszcze
nad głową hen wysoko
tylko gołe niebo
by deszcze
ze wszystkich ran
wymyły brud
i jeszcze
by w tych gwiazdach spisać
wiersze na tym niebie
dla jednej osoby
dla...

27 460 wyświetleń
235 tekstów
9 obserwujących
  • Cris

    25 October 2015, 18:12

    Wzruszający i ładny.