Menu
Gildia Pióra na Patronite

jak sen

jak sen
marzenie niespełnione
kazdej nocy
pod powiekami
przychodzi
by odejść ze switu nastaniem
błyskiem promienia
słońce jak sztylet
kolejny raz przerywa śnienie

dni jak katorga
noce tylko ulgę przynoszą
ciemności kołdrą opatulony
z oczami szeroko rozwartymi
odlatuję w świat tylko sobie znany
z radoscią
serca drgnieniem
nie chcąc by nastało świtanie
błyskiem klingi
jak lawa ten świat zalewający

jesteś tak blisko
na ręki wyciągnięcie
lecz zbyt daleko
by szepnąć ci do ucha

jak bardzo
jak mocno
jak beznadziejnie

ale ty przecież to wiesz

zapadła noc
w mym śnie
szepce te proste słowa

kocham cię ...

159 516 wyświetleń
1079 tekstów
54 obserwujących
  • 12 January 2011, 16:36

    wiersz jest napisany od serca, pochłonął mnie całkowicie :))) Magdo ...mam wrażenie, że czytasz i widzisz moje wiersze inaczej ...tak jak ja :)))

    pozdrawiam i dziękuję ...z serca :)))

  • giulietka

    12 January 2011, 16:27

    A ja mam wrażenie, że to nie "kółko" ale wir...
    ...wir myśli, tęsknot, pragnień płomienia, którego nikt już nie ugasi...
    ...wir kóry wciąga i pochłania duszę i umysł nie tylko podmiotu lirycznego ale i moją...

    Podoba mi się niezmiennie odcień duszy tych wierszy...

  • 12 January 2011, 16:14

    cóż Agato ...są lepsze i gorsze ...dziękuje za miłe słowa bo koniec końców, choć ten nie do końca przypadł Ci do gustu ...pochwaliłaś to co robię :))))

    pozdrawiam i dziękuję że czytasz :)))