Menu
Gildia Pióra na Patronite

Jak ptak zamknięty

Jak ptak zamknięty w klatce
My tu żyjemy na tej jałowej ziemi
W skorupy obkuci z popękanej gliny
Przez które resztki człowieczeństwa
Resztki naszej duszy ulatniają sie do góry
Gdzie w gwiazdy przemienione lśnić będą aż po kres natury
A my? A my tu zostaniemy, puści, jałowi
I z czasem się rozpadniemy jak glina z której jesteśmy stworzeni

270 wyświetleń
4 teksty
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!