Menu
Gildia Pióra na Patronite

Prestidigitator

Jak niewiele trzeba
By człowiek zaczął bełkotać
Gderać i mamrotać
A dzieje się to z przyczyn banalnych
Z braku podstawowych wartości
Takich jak lojalność , godność
Poświęcenie a najczęściej
Elementarne dobro

Zastąpią te proste i oczywiste
Światła promienie poplątaną filozofią
Analizą wymyślną
Gdzie w drugim ruchu
Popełnią masę błędów logicznych
Wszak mają jedynie wykształcenie

Dnia ósmego przyjdzie do nich
Prestidigitator
I ich bełkotem zacznie operować
Jak armią

76 371 wyświetleń
1010 tekstów
15 obserwujących
  • RozaR

    10 September 2018, 19:00

    Wiersz jest o manipulacją społeczno-polityczną .
    Powiedzmy - że to o KOD .

  • Logos

    10 September 2018, 11:33

    obawiam się że owego ósmego dnia, ten ich bełkot skieruje przeciwko niemu samemu
    tylko czy zdoła to wytrzymać, czy jednak pęknie i będzie prawdziwy koniec końców.