Menu
Gildia Pióra na Patronite

Wiedza o trupach

Jak leżą trupy
To patrzycie na nie
Przez ekran

Trupy leżące
Łopoczą obcą flagą
Nowy porządek

Braknie wyobraźni
Kto zabijał
I czy słusznie umierał

Afisz - klaskać podniosą
Klaszczemy
Powtarzamy słowa

Tyle o trupach
Wiedzieć wówczas
Będziemy

76 371 wyświetleń
1010 tekstów
15 obserwujących
  • RozaR

    11 January 2017, 05:01

    Wierszyk jest o propagandzie która nie pozwala społeczeństwu na poprawną interpretację zdarzeń oraz na określenie dobra i zła.
    Przykładem może być Smoleńsk lub Syria lub choćby zwłoki wyklętych.
    Dlatego twierdzę że w przyszłości większość może nawet potępić lub czuć satysfakcję z widoku trupów osób niewinnych lub dobrych.