Menu
Gildia Pióra na Patronite

Modlitwa

Jaki plan miałeś by na świat mnie sprowadzić?
Jakie dałeś mi do noszenia w sercu brzemię ?
Gdzie szukać odpowiedzi na moje pytania
Jeśli nie u źródła.....czyli tylko Ciebie

Szczęśliwi są ci co pytań nie zadają
Godzą się z tym co niesie im życie
Kładą się wieczorem z imieniem Twym na ustach
I wstają z nim codziennie o bladym świcie

Nie wiem czy modlitwa to czy tylko rozmowa
Lecz proszę nie miej o to do mnie żalu
Odsuń ode mnie wszystko to co boli
Bo dusza zaczyna umierać pomału

Otul mój świat i ukryj złość i strach
Radością pomaluj to co jeszcze we mnie żyje
Nie proszę o wiele...to w sumie tak mało
Oddam za to serce które jeszcze we mnie bije

Ulenka5

11 085 wyświetleń
53 teksty
1 obserwujący
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!