Menu
Gildia Pióra na Patronite

Chwila, sekunda, moment

Jakie to życie jest krótkie...
Jedno tchnienie
a potem pustka- w sercu,
w domu, w powietrzu
a nawet jest w Twoim grobie...
To była chwila, sekunda, moment...
Jak Bóg odebrał Ci mowę...
Jak przestałaś widzieć i słyszeć
piękny szum marznącej pogody...
Ten las był Twoim lasem,
Ten dom był Twoim domem...
A teraz...
ślady zostały...
Twoich i naszych dróg,
zakrętów i mrugnięć...

1219 wyświetleń
11 tekstów
1 obserwujący
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!