Menu
Gildia Pióra na Patronite

Kryształy

Jakiego kształtu są dziś kryształy
dzielone przez mróz i promień słońca.
Ciepło poranka całe zabrały
mają zaś list od mroźnego gońca.
W nim dobrze wiadomość ode mnie skryta
stopnieje gdy ujrzy Twój piękny wzrok.
To dzięki Tobie mogę oddychać
dla Ciebie serce me bije rok w rok.
Gdy to odczytasz za oknem zima
mróz nadal mrozi, nie szukaj sensu.
Ten wiersz rozpuszcza wszystkie kryształy
lecz tylko te złe stworzone w sercu.
Gdy szczerze kochasz masz w nim sam ogień
gdy kogoś braknie tworzy się lód.
Kocham Cię i zawsze będę Twój skarbie
po chwile gdy czas ześle nam wieczny chłód.

14 737 wyświetleń
139 tekstów
2 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!