Menu
Gildia Pióra na Patronite

WSPOMNIENIE

Jak gwiazda na niebie
Z przed tysiąca lat
Tak dziś ta jedyna
Pamięta ten świat

Ten świat w którym kiedyś
Dziecinne me dni
Beztrosko płynęły
Wśród cudownych chwil

W tym świecie pamiętam
Radosnych chwil czar
Bieganie po łące
Podwórzowy gwar

I mamy kolana
Gdy smutny był czas
I szepty do uszka
Kochany mój skarb

Chcę wciąż tam powracać
W dziecinnych marzeń świat
Gdy widzę Cię gwiazdo
Świecącą jasno tak.

27 424 wyświetlenia
180 tekstów
11 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!