Menu
Gildia Pióra na Patronite

(nie)oczekiwanie

jak daleki wydaje się świat
gdy się odchodzi od zmysłów
zostawiając na skraju dnia
resztki słońc
do których nie sięgam pamięcią

strzępki dni
po pustym placu
gna wiatr
i ten spokój, gdy się nie ma już nic
tylko w mroku przebłyski wspomnień
co jak łzy
w oknach kamienic się kręcą

137 929 wyświetleń
1393 teksty
282 obserwujących
  • Rikitikitawi

    22 November 2014, 17:13

    :)