Menu
Gildia Pióra na Patronite

...::gołąbki::...

Jak cudownie jest
Budzić się każdego dnia
Ze świadomością spełnienia marzeń.

Nie wiem czy rozumiesz co mówię,
Bo przecież nie każdy ma ten fart
I chęci, by uparcie dążyć do celu.

Od dziecka marzyłem o swym gołębniku,
O gołąbkach które będą w nim przebywać
I nowej rasie która powoli się tworzy.

To dzięki hobby nie popadłem w nałogi, więc
Nie muszę się ciąć jak Emo nie widząc lepszej drogi,
Bo dzięki pasji mam szerokie horyzonty.

Mówi się , że pies jest najlepszym przyjacielem
Ale nie raz usłyszysz jak to gryzie ręką karmiącą
A gołąbki ? To prawdziwi towarzysze życia.

Patrzą się na Ciebie śmiesznie
Przekrzywiając główki swym ciekawskim wzrokiem
I dziobiąc dziobkiem.

Czasem zrobią kupę mi na ubranie;
Noo cóż, przyroda.
Lepsze to niż haft po zmieszanych trunkach.

Albo...
I myśl mi uleciała dokładnie jak gołąbek.

21 109 wyświetleń
173 teksty
45 obserwujących
  • Przemio

    14 August 2010, 17:46

    nie oglądałem - kolejna osoba mnie o to pyta ^^
    na razie drumlam w samotności ; ]

  • Wichura

    14 August 2010, 16:45

    Ciekawa pasja - czytałeś/oglądałeś "Ptaśka"? :)
    Czy gołąbki polubiły dźwięki drumli?