Menu
Gildia Pióra na Patronite

jakby to było gdybyśmy się kochali
w zapachu kwiatów lipy
wiosennej woni

jakby to było gdyby
nasze ciała
chłodziły się w morskiej toni

i trzymając się za dłonie
nie mogli uwierzyć
że nie dopasowanie
tworzy takie
cudowne sploty

ramie w ramie
miłości
pokonywali przeszkody

milcząc wiedzili
co drugiemu
siedzi w głowie

gdybyśmy byli zakochani

9101 wyświetleń
144 teksty
8 obserwujących
  • one drop for all

    15 April 2016, 04:18

    lubię wydmy
    maja niepowtarzalne wzory

  • krysta

    14 April 2016, 19:10

    ...właśnie ''jakby to było...'' w takiej sytuacji, wiele osób pewnie chciałoby wiedzieć...
    ciekawy wiersz.
    :)

  • one drop for all

    14 April 2016, 00:55

    "nie dopasowanie
    tworzy takie
    cudowne sploty"

    bardzo ładne wersy