Menu
Gildia Pióra na Patronite

Ja warchoł

Ja jestem warchoł wąsaty
Za byle słowo brałbym za szmaty
Lecz trochę zmiękłem i urobiłem
Coś złagodniałem nieco przytyłem

Stałem się czuły nawet troskliwy
Umiem przemilczeć nie szukać winy
Kłaniam się nisko i dogaduję
Lecz oczy mrużę i rejestruję

Wtedy na szyi pręży się żyła
Brał bym za gardło i szukam kija
Zabiłbym szablą lub szubienicą
Wieszanie zdrajców naszą tradycją

Lecz moja szczerość was niech nie peszy
Nie myślcie zaraz żem łobuz wredny
Ja jestem w tych czasach
Po prostu potrzebny

76 371 wyświetleń
1010 tekstów
15 obserwujących
  • RozaR

    19 June 2017, 12:42

    A szkoda - bo przydała by sie wizualizacja :-)

  • RozaR

    17 June 2017, 07:39

    :-)

  • RozaR

    15 June 2017, 10:03

    Moje EGO
    też jest niczego

  • .Rodia

    14 June 2017, 15:15

    hehe
    dobry tytuł

    aż mi sie mania załączyła
    hahah

  • fyrfle

    14 June 2017, 13:23

    Ciekawa wypowiedź.