Menu
Gildia Pióra na Patronite

popatrz na swą naiwność

Ja jestem malutki,
Ja jestem piórkiem,
Małym, delikatnym,
Wiatr owinął mnie,
Swoim ciepłym podmuchem,
Należałem do wiatru,
Nikt mnie nie złapał,
Żadne zło.

Jestem piórkiem,
Bardzo kruchym na dodatek,
Wiatr ranił mnie,
Przebijał ostrym sztyletem,
Dmuchał, chuchał, szamotał.

Jestem piórkiem,
Mam złamane serce,
Wiatru już nie ma.

Jestem piórkiem,
Wpadłem do słonego jeziora,
Wiatr ma nowe piórko.

1035 wyświetleń
25 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!