Menu
Gildia Pióra na Patronite

Jak dawniej

I znów zakwitły kasztany
W blasku słońca w zieleni traw.
Na ławeczkach zakochane pary
Pocałunkami upiększają świat.

Serca się budzą rozkwitają marzenia
Złote plaże rozsypały już ciepłe piaski
Jak barwna tęcza wirują pragnienia.
A Wisła nuci pieśń o miłości.

Przybądź do mnie obudź pocałunkiem
Namiętność zamkniętą we śnie.
Niech jak dawniej obłoki nam zatańczą
Ogłupiałe od rozpalonych serc

A ja...

Zanurzę dłonie w srebrnej rosie
Fiołkami owinę ciało swe
Ozdobię skronie kasztanowym kwieciem
I znów oczaruję serce twe.

A Ty...

Pocałujesz ukradkiem
Pachnące majem włosy me
I w dłonie moje niby przypadkiem
Ułożysz rozkochane serce swe

A my

Przytuleni przejdziemy alejką kasztanów
Popatrzymy na wiewiórki biegające pośród drzew
Posłuchamy w ciszy łabędzi śpiewów
I wrócimy nim odnajdzie nas zmierzch

27 425 wyświetleń
180 tekstów
11 obserwujących
  • aloya

    4 May 2012, 14:36

    Miło mi bardzo Agnieszko pozdrawiam:))

  • agniecha1383

    4 May 2012, 14:32

    moja wypowiedź jak wszystkie poprzednie połączone w całość...cudny:)

  • R.A.K.

    4 May 2012, 08:01

    Tak w tym dziale już było duszno a Ty powiewem tak świeżym nas raczysz… lubię bardzo oddychać w takiej atmosferze :)
    Bardzo ładny wiersz! :)
    Pozdrawiam i miłego dzionka życzę :)

  • miramija

    3 May 2012, 22:56

    Ślicznie, tak wiosennie, kolorowo i pachnąco :)

  • aloya

    3 May 2012, 21:24

    Dziękuję Bogdanie za motywującą opinię:))

  • Seneka 18

    3 May 2012, 21:05

    :)