Menu
Gildia Pióra na Patronite

wiesz

I zgasło słońce
Nie za szczytami gór
Ni horyzontem morza
Lecz konturami drzew
Łanami zbóż i łąk

A ja szybuje tu
Na skrzydłach wyobraźni
Niesiony prądem marzeń
Otulony ciepłem nadziei
Trwam w wierze przy Bogu

Widzę ulotność dnia
I magię świateł nocy
Szukam radości w nas
I piękna w samotności
Rozumiem czas

15 706 wyświetleń
138 tekstów
21 obserwujących
  • DorotaB

    15 September 2019, 21:07

    Wiersz wzbudza emocje,słowa dobrane idealnie i tak lekko ,podoba mi się taka forma pisania :)

  • 13 August 2019, 20:15

    Dziękuję Elu

  • Naja

    13 August 2019, 19:15

    Dojrzałe wersy :-)

  • 9 July 2019, 17:11

    Dziękuję. Przemyślę zmiany. :)

  • 9 July 2019, 16:38

    Tak. Proszę.