Menu
Gildia Pióra na Patronite

Miły Panie

I tak bardzo nierozsądna młoda panna
Znów pozwala panu na zbyt wiele
I tak kusisz, chcesz owinąć wokół palca
Starasz się i wyczyniasz ceregiele

I choć ona tak się cieszy i Cię chwali
Nie obrastaj czasem w piórka miły panie
Bo kobiety to zdradzieckie są istoty
Nie wierz jej i nie ufaj co do joty

Nikt nie mówił że zdobywca łatwy stołek
Bo raz górka tam równina a raz dołek
Ale próby czas to nigdy czas stracony
Masz możliwość swe talenty poznać nowe

A i z czasem doceni te zaloty młoda panna
Brak rozsądku to Twa pomoc niebywała
Piękna młodość cne zwyczaje mając swoje
W mig połączy szukających szczęścia dwoje

3418 wyświetleń
57 tekstów
2 obserwujących
  • one drop for all

    21 January 2017, 06:23

    Więcej niż 97% poezji tutaj na cytatach to niestety tandeta. Ten też do tych należy. Dzięki za próbowanie.

  • 20 January 2017, 19:56

    Fajny luźny utwór.