Menu
Gildia Pióra na Patronite

Jest taki dzień w roku

Istnieje granica
pomiędzy życiem a śmiercią
tam gdzie,
słońce styka się z ziemią,
każdy z nas
wkrótce tam dojdzie
bez wyjątku.

Na granicy
jest tęcza ogromna,
a w niej schody do nieba.
Przyodziane w suknię
z mgły porannej dusze,
wchodzą do słońca
na zawsze.

Jest jeden dzień w roku
święty wyjątkowy
w którym każdy żyjący
myśli z nimi łączy.

Bo, póki my
żyjemy na tym świecie
oni też istnieją
idą przez stulecia
pod osłoną mgły
ręka w rękę
w pamięci.

27 414 wyświetleń
180 tekstów
11 obserwujących
  • annak

    3 November 2012, 21:20

    pięknie Jolu oddałaś klimat tego wyjątkowego dnia...
    pozdrawiam serdecznie :)))))

  • misiek45

    31 October 2012, 11:45

    Masz rację Jolka to bardzo wyjątkowy dzień dla wielu z nas,ładnie napisałaś o tych duszach które przyodziane w suknie z mgły wchodzą do słońca na zawsze,ten wiersz to perełka i jako perełkę zabieram do siebie-pozdrawiam milutko i życzę pogody w sercu:)))