Menu
Gildia Pióra na Patronite

Kolejny Sen.

I odwiedzać was będę, choć dawno mnie nie było
Bardzo długi sen, w którym marzenia nie giną
Tam nie ważny jest wiek, nikt nie zna słowa litość
A postaci w morzu łez? Śmiało może zabrać Licho

To świat jak prawdziwy, śmiało możesz go dotknąć
Wszystkie cuda i dziwy stają się rzeczywistością
Choć wydaje się na niby, każda droga, drogą prostą
W nim veni vidi vici jest codziennością

Ty śnisz o tym świecie, ja żyję w nim, walczę
O każdy nowy dzień, by praca dała owoce
Dwa lata nie pisałem, zamknięty niczym w klatce
Wolny jak ptak na scenę do Was wychodzę.

43 926 wyświetleń
514 tekstów
20 obserwujących
  • Papużka

    15 February 2017, 09:26

    Witamy po tak długim rozstaniu... :) pisz, pisz, a my będziemy czytać.