Menu
Gildia Pióra na Patronite

Obietnica

I obiecuje Ci szczerość, ale nie taką bez kłamstwa.
Obiecuje Ci radość, ale nie taką bez łez.
Obiecuję Ci dumę, nie taką bez porażki.
Gwarantuje Ci miłość, jeżeli tego chcesz.

Żądam od Ciebie wierności, ale nie takiej cielesnej.
Żądam uczuć bezmiaru, ale nie mimo woli.
Żądam ciepła Twojego, ale bez zbędnych czynów.
Gwarantuję Ci miłość, jeśli nadal jej chcesz.

Pragnę czytać w Twych myślach, jeżeli pozwolisz.
Pragnę kochać Twą duszę, jeżeli ją masz.
Pragnę słyszeć Twe serce , o ile wciąż bije.
Gwarantuję Ci miłość, ale tylko w snach.

2551 wyświetleń
24 teksty
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!