Menu
Gildia Pióra na Patronite

Boże? Łajzo?

http://www.youtube.com/watch?v=0KL1UyPx3B0

I może...
Może chciałbym uwierzyć
Może chciałbym się też pomodlić

Pewnie czasem robię to nieświadomie...
Ale czy modlę się do Ciebie?

Może wierzę też nieświadomie?
Bo tak właściwie czym jest wiara?

Wierzę w dobro ludzi
Wierzę w marzenia
Wierzę w... siłę...
A więc... wierzę w Ciebie?

A jeśli nie ma Szatana
I to Ty, właśnie Ty
Wystawiasz nas na próbę?

Chcesz nas sprawdzić
A gdy pękamy...
Zachowujesz się jak ostatnia łajza...
Przechodzisz obok...

I nie będzie zbawienia
Bo jak mogę go dostąpić
Jeśli byłem za słaby i zbyt kruchy?

To tak jakby kowal toczył broń ze słabego stopu stali...

Na co komu w niebie taki fajtłapa
Słabeusz, który nie daje rady nawet życiu?

A więc piekło...
To właśnie zgromadzenie niedołęg życiowych?

Tylko się nie pomyl, bo czasem ktoś wylezie i da Ci w pysk.

81 776 wyświetleń
826 tekstów
102 obserwujących
  • Biała_Lilia

    30 January 2013, 21:50

    Magia słów ;)

  • scorpion

    30 January 2013, 21:49

    Takie podejście już mało materialistyczne :)

  • Biała_Lilia

    30 January 2013, 21:47

    Wiesz...
    Po prostu czasem czuje się jak małe dziecko, próbuję podnieść główkę leżąc i wyciąga rączki, by je podnieść .
    To skomplikowane .

  • scorpion

    30 January 2013, 21:45

    Rozumiem, ale to zbyt materialistyczne jak na wiarę... Według mnie.

  • Biała_Lilia

    30 January 2013, 21:41

    To samo co Tobie "wiara" Rozumiesz?

  • Papużka

    30 January 2013, 10:45

    hymm... jakbym sama to pisała... utożsamiam się...

  • Kamila 6

    30 January 2013, 09:44

    Chodziło mi o zwątpienie w sens tego wszystkiego, które wywołuje milion trudnych pytań, tak jak u Ciebie. Ja też nie wiem, czy wierzę.

  • luterin

    30 January 2013, 01:02

    Dużo mówisz tym wierszem...pytając.

  • scorpion

    29 January 2013, 22:37

    Magda i co by Ci to dało?

    Kamila tutaj owszem, ale raczej w tą stronę czy może jakoś mógłbym zacząć wierzyć... :) A nie czy przestać wierzyć.

    AgaZo dotykają, ale nie chce na nikogo negatywnie wpłynąć. Zrozumienie byłoby wskazane :)

  • Kamila 6

    29 January 2013, 21:58

    Każdy z nas przeżywa chwlę słabości i zwątpienia...