Menu
Gildia Pióra na Patronite

I mógłbym już odejść
gdzie cisza i spokój
powietrze czyste
i wody raków pełne
Gdzie niebo bezchmurne
słońca promieniem odzieje
ociężałe i zmęczone ciało
ułożone na puchu zielonych traw
Gdzie kwiaty dookoła
narkotyzują swą wonią
Bez wojny
bólu i trosk zwyczajnych
I taką mam nadzieję
niezłomną
że pewnego dnia
przeniosę się
z kraju marzeń w rzeczywistość

6081 wyświetleń
83 teksty
5 obserwujących
  • 27 April 2017, 12:36

    Jeszcze nie czas ....tak duzo... tak wiele....jeszcze

  • 27 April 2017, 07:37

    Jeden z piękniejszych wierszy jakie czytałem.