Menu
Gildia Pióra na Patronite

Ile trwa...?

Ile trwa szczęście?
jedną chwilę?
Dwie sekundy?
Tyle co sen,
z którego nie bardzo chce się
człowiek obudzić.
Ile?

Ile trwa miłość?
Dzień, dwa
miesiąc, rok
a może dwa?
Ile ona może trwać?
Czy wiecznie
tak może być w nas?

A bajka jak długo
może być opowiadana?
Godzinę, dwie, trzy
czytana jeszcze może
na drugi dzień?
Ile słuchać się jej da?
Ile stron książka ma?

Ile trwa czas
czas wiary w ludzi
w dobre słowo
zapewnienia
zaufanie,
wiara w to "coś"?
Czegoś czego nie ma...

Ile trwa
dzień a ile noc?
Wciąż się to zmienia?
To dłużej trwa
to krócej tak
jakby jedno mrugnięcie oka.
tyle trwa?

Ile trwa szczęście,
miłość
wiara w nas?
Czy to jeszcze we mnie jest?
Już nie wiem sama
może to był sen

***
Niemożliwe a jednak chyba trwa
i to już kilka lat....

https://www.youtube.com/watch?v=ep5GHDrz5cw

31 487 wyświetleń
325 tekstów
5 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!