Menu
Gildia Pióra na Patronite

zapisane na piasku

ile razy w imię miłości
ukamienowałeś bliźniego
są słowa które nie padają daleko
nie dalej niż od jabłoni

i ludzie
co upadają tak lekko
jak gdyby nie czuli bólu
którym jak chlebem się dzielą

a przecież by dodać im skrzydeł
potrzeba tylko ciepła twych dłoni

137 610 wyświetleń
1393 teksty
282 obserwujących
  • giulietka

    24 April 2016, 12:44

    Doris, znam tego lenia, tym bardziej miło, że jesteś :-)
    M., zwykle to ja lubię wtulać się w czyjejś słowa, ale gdy czytam takie coś, mi także cieplej na sercu.

  • Adnachiel

    24 April 2016, 10:40

    Dodałaś mi skrzydeł.
    Tym wierszem i ciepłem dłoni, które go pisały.
    Cóż... Twoje wiersze są jak zaklęcia, przenoszą w piękne światy.
    Zawsze płynie z nich jakaś nauka, którą warto zapamiętać.

  • giulietka

    24 April 2016, 08:54

    Dziękuję, Alice, fajnie, że zaglądasz tu jeszcze. :-)

  • sprajtka

    24 April 2016, 08:51

    Jak zwykle pięknie napisane...