Menu
Gildia Pióra na Patronite

Ile słów użyć

Ile razy miałabym to mówić ?
Ile słów niby użyć ?
Ilekroć patrzę…
Choć bym starała się najbardziej…
Nie miej mi tego za złe.
Nie krój dla mnie ciasta.
Nie mów pięknych słówek.
Nie pokazuj ile dla mnie zrobisz.
Nie uśmiechaj się tak nagle,
nie mów, że to trwa od dawna.
To nie działa, żadnego poruszenia.
Żadnego szybszego bicia serca.
Nie ma niczego,
niczego czego mogłabym się chwytać.
Rozpaczliwie chcę złapać,
utulić w swych ramionach te rozproszone chmury zawieszone zbyt wysoko.
Drabina jest zbyt mała, a ja…
Nie chcę rzucać słów na wiatr,
nie chcę mówić, to… nie tak.
Nie chcę kłamać, że chcę stłumić.
Nic tam nie ma.
Nic nie działa, tak jak trzeba.
Zamknięte, klucza nie ma…
Gdzieś odleciał, tam gdzieś z ptakiem .
Upadł, na czyjejś ręce lub leży tam gdzieś za krzakiem.

281 wyświetleń
6 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!