Menu
Gildia Pióra na Patronite

"Ile?"

Ile ma przeminąć światów?
Ile słońc wygasnąć?
Ile minut ma przepłynąć?
Nim zrozumiesz jasno...

Ile chwil wartych uwagi?
Ile zdarzeń czy wypadków?
Ile wymian naszych spojrzeń?
Serc naszych upadków?

Ile jeszcze słów popłynie?
Ile myśli przemilczymy?
Ile popełnimy błędów?
Uczuć swych stłumimy?

Ile łez wytartych w rękaw?
Ile bólu i cierpienia?
Ile czasu nim zrozumiesz...
Tęsknię, gdy Cię przy mnie nie ma.

6576 wyświetleń
88 tekstów
3 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!