Menu
Gildia Pióra na Patronite

Swoistość

Ile już lat nie znamy się?
Ile już dni mijamy w myślach?
Ile razy przechodziłam obok
nie wiedząc, że to ty?

A teraz chce być sama.
Dręczona błędami.
Jestem człowiekiem.
Bytem nieudanym.

Człowiekowi bardzo daleko do zła.
Ale do grzechu to już bardzo blisko.
Do cierpienia to nic a nic
Człowiekowi nie trzeba.

Ile już myśli mordowało mnie
przez ile to już nocy?
Że jestem,czy ty jesteś,
a jak jesteś,to że jesteś.

Że nie ze mną,a nawet jeśli
to po co?
By ból wzmogło.
A i nie trzeba,tabletki już nie pomogą...

Że chcę żebyś był,
A jak chcę to chcę nie chcieć,
A jak nie chcę to jakby ktoś,
serce przepalał mi żywym ogniem.

Żeby krzyż był cięższy,
jestem taka niska,
że między całym brudem człowieczym
muszę się przeciskać.

Odwagi mi Panie daj.

798 wyświetleń
11 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!