Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

Kim dla Ciebie jestem?

Ile jest we mnie pór roku
Podróży nie ukończonych
Pragnień płoszących spokój
Tajemnic zakurzonych

Ile jest we mnie smutku
Uczuć płodzących skargi
Ile wyrazów obcych
Plugawiących mi wargi

Ile jest we mnie bluesa
Tęsknoty za wolnością
Gdy płacz gitar nas wzruszał
Dażąc braci radością

Spojrzeniami wygładzam
Drogę która za nami
Lecz ciągle się nie zgadzam
Z obecnymi czasami

A Ty patrząc mi w serce
Oczami jak oceany
Prosisz bym dał Nam więcej
Myląc życie ze snami

12 296 wyświetleń
150 tekstów
7 obserwujących
  • AMA

    21 January 2018, 02:57

    Ładny

  • 19 January 2018, 17:00

    Dziękuję :).

  • 19 January 2018, 11:51

    piekny tekst

  • IKON

    19 January 2018, 08:12

    Brawo! :)

  • dark smurf

    18 January 2018, 21:38

    kurde.. trochę się spóźnłem z tym zeszytem :)
    znowu drugi ;)

    chyba zaplanuję autorowi, na jutro wiersz ;P
    a zresztą..
    i tak wychodziłem