Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz Tekst dnia 20 February 2023

i jeszcze dłoń
ciężką od wdzięczności
kładę na Twym uśmiechu

złote refleksy słońca
opieram zaufaniem o Twoje ramię

mieszkam w Tobie słowem
od kiedy pierwszym porannym światłem
patrzyłeś

przełamany na podobieństwo
moich dłoni nocą

lubię
gdy kochasz za mocno

78 235 wyświetleń
347 tekstów
254 obserwujących
  • Kenzo

    20 February 2023, 19:42

    Lubię, kiedy jesteś kochana za mocno, tak jakoś innym to się udziela :)

    :))))))))))))) :))))))

    od Bromba, Zigi7, Eneida
  • .Rodia

    20 February 2023, 17:30

    (-;

    od Kenzo
  • 22 July 2012, 17:27

    Zobaczył Ją Anioł i zszedł...
    I zakochał się
    Tak prosto, tak bez niczego
    Zakochał się...

    Miłość silniejsza jest od skrzydeł

    od Kruczek78, Meron, RedRose
  • Julka 10

    21 July 2012, 19:31

    Andzia nas słowami " rozgrzewa" i ...pobudza do działania, abyśmy Wszyscy jak Ona ... w miłości szczęśliwi byli :):)

    Arturze na jakim grochu, to byłoby zbyt delikatne " rozliczenie" :) za chociażby... Jej jedną łzę to tylko...kamieniołomy będą...:):):):)

  • NieBoska

    21 July 2012, 16:46

    Niesamowity wiersz, chyba uwierzę w miłość ! ;)
    Bedę wracać do tych wersów, pokłony ode mnie za talent Aniu.

    od Meron, RedRose, Fergus
  • Efemeryda60

    21 July 2012, 04:49

    Gdybym chciała wyłowić to co mi się podoba, musiałabym zacytować cały wiersz ;)

    Czułość, erotyzm i pokora w jednym.
    Niebywałe połączenie, i jakże ujmujące.
    Zadziwiasz Aniu ;)

    http://www.youtube.com/watch?v=qwnjLgNUuT0

    a to lubię oprócz kochania ;)

    Video qwnjLgNUuT0
    od Meron
  • Voyage

    20 July 2012, 22:58

    "za mocno"..ale rozgrzewasz Andzia..;))

    Miłość jest najlepszym nauczycielem nie tylko życia , ale i pisania wierszy !
    Nie będę Ci słodził, bo nie "lubisz"..;))cukru
    Powiem : piękny wiersz, i tyle, nie pierwszy zresztą.

    Julko, ja wiem : będzie klęczał na grochu ! ;))

    od Meron
  • giulietka

    20 July 2012, 22:54

    Ech Anka, Szamanko Miłości... !

    od Meron
  • agniecha1383

    20 July 2012, 22:45

    No i proszę...nie tylko ja lubię:)
    śliczny:)

    od Meron
  • Seneka 18

    20 July 2012, 20:28

    Super...

    od Meron